< Till bloggens startsida

Nadia x 5

Eftersom jag visade några bilder på Nadia, därför tänkte jag visa några på Nadia också.
Dessa tycker jag blev jätte fina på henne, den understa är nog min favorit!

Nadias blogg kan ni hitta HÄR.
Canon 400 D + Canon 17-85 / f. 4.5

Karla x 4

Här är fyra bilder jag tog förra helgen, då jag och Elin fotograferad Nadia och Karla.
Dessa bilder är endast på Karla, och jag tycker hon blev väldigt fin! :)

Hennes blogg hittar ni HÄR.
Canon 50 D + Sigma 17-70 / f. 2.8

Färg eller svart/vitt?

Med tanke på att jag gärna vill ha personer att fotografera, är det toppen att ha en lillasyster som inte bara gillar att stå framför kameran, utan som även är väldigt fotogenisk!

Canon 50 D + Canon 50 / f. 1.8

cold

Ligger hemma och är förkyld, varit de hela veckan. Jag hatar att vara hemma från skola och jobb i mer än en dag, för då blir jag så rastlös!

Igår förgylldes dock min dag, då jag fick hem två paket med smink som jag vunnit på tradera. Det var hur mycket som helst, och jag räknade ut att allt var värt ca. 3500 kr, och jag betalade 550 kr allt som allt, hur underbart är inte det? :D

Sju (av typ 50) grejer som jag fick i sminkpaketen. Sju st. ögonskugge pigment från MAC, helt oanvända!


On the other side of my sofa

Fotograferingen idag var awesome, fick några riktigt snygga bilder. Så här får ni ett litet smakprov!

Canon 400 D + Canon 17-85 / f. 4.0

Busy busy

Om tre timmar jag ska möta Amanda och Nora i stan, så hade vi planerat att sätta oss och äta en mysig lunch på någon ute servering. Ute serveringen kan vi nog glömma tyvärr, eftersom det regnar, men en mysig lunch ska vi nog kunna klara av ändå!

Har inte lagt upp något här på någon dag, i onsdags var jag nämligen knappt hemma. Först skola, sen jobb, sen Elin studentskiva. Efter det blev det sova en liten stund för att orka skola och jobb igår också. Idag är jag dock ledig.

Imorgon blir det fotografering, den kommer bli awesome!


Canon 50 D + Canon 17-85 / f. 4.5

Abstrakt självporträtt

Här är en gammal bild jag tog precis när jag köpt min första systemkamera, ca. 3 år sedan. Det är fortfarande en av mina favoritbilder utav alla jag tagit. Det är ett abstrakt självporträtt, det som syns på bilden är min haka, hals och början bröstet.

Jag älskar bilden just för att den är lite mystisk och dessutom älskar jag att jag lyckades ta när jag hade gåshud, vilket framhäver det lite udda i bilden.


Canon 400 D + Canon 18 - 55 f. 3.5

Brown(ie)

Här får ni ett litet självporträtt, mest för att visa att jag har gått och blivit brunett.
Har inte varit det sedan kanske sjuan, men är otroligt nöjd!

Canon 50 D + Canon 17-85 / f. 4.5

Dead but beautiful

Var nyss ute på en promenad med min kära pojkvän i det vackra vår vädret. Var på jakt efter fina motiv att fotograferade, och hittade dessa växter. Jag tycker det är väldigt vackert att använda sig av vissna växter som motiv, varför vet jag inte riktigt, kanske för att det är ovanligt eller kanske för de ger en helt egen känsla.

Canon 50 D + Sigma 70 / f. 2.8

The last day

Idag är det sista dagen på påsklovet, och sista dagen på mitt sista lov någonsin. Eftersom jag tar studenten i sommar blir sommarlovet inget riktigt lov, för då är de dags att söka jobb! Ska bara vara hemma och ta det lugnt och njuta av denna dag.

Dock är jag jävligt sugen på att fotografera porträtt, men har ingen att fotografera, så det blir nog tyvärr inte av.

Om det är något som skulle vilja bli fotograferad någon gång, hör av er! Jag fotograferar mer än gärna, och då jag känner att jag fortfarande har massvis kvar att lära tar jag ju inte heller betalt.

Canon 50 D + Sigma 17-70 / f. 2.8

En några månader gammal porträtt bild på Beppe.

Where the sun is shining

Jag vill åka utomlands, det behöver inte vara värme dit jag åker, men jag vill ha sol och vår åtminstone! Självklart skulle jag dock inte tacka nej till sol och 25+, men skulle nog ändå föredra en stor stads resa just nu. Skulle behöva en sådan resa just nu.

Bilden är från en resa till Gran Canaria som jag och min familj gjorde 2006

Gray day

Dagen började med en mysig dag på stan med Elin, vi åt god lunch och gick sedan och kikade i lite affärer. Vi hittade kläder som kommer passa perfekt till en fotografering vi planerat, kommer troligtvis ske nästa helg, så då får ni resultat. Dock kan jag ju avslöja att jag tror den kommer bli awesome!

På kvällen blev det Kista med min älskling, vi åt middag och såg på filmen Kick Ass. Den var otroligt bra, så den rekommenderar jag verkligen!

Canon 50 D + Canon 50 / f. 1.8

It's up to you

Vad skulle göra min blogg roligare att läsa?

Vad vill ni att jag lägger upp?

Årets första blomma

Jag och älsklingen gick ut för att kolla om vi hittade några fina blommor att fotografera såhär i vårsolen, den enda vi hittade var en som växt fram i rabatten på tomten, men det fick duga för denna gång!

Canon 50 D + Sigma 70 / f. 2.8

Love doves

Duvor är inte direkt några fåglar jag gillar (skulle väl iofs inte påstå att de finns några direkt fåglar jag är överdrivet förtjust i), men de är tacksamma att fotografera med tanke på att de flesta är så otroligt tama.

Här är två bilder på en duva jag fotograferade i Rom:

Canon 50 D + Canon 17-85 / f. 4.5

Att fotografera med blixt när man inte ska det..

Att fotografera med blixt när man inte borde göra det kan ibland ge väldigt effektfulla och fina bilder. Denna bild är tagen med blixt och lång slutartid, något man vanligtvis inte brukar använda tillsammans.

För att ta just denna bild har jag använt mig av 1/4 sekund lång slutartid, vilket har gjort att bilden är lite suddig eftersom det är väldigt svårt att hålla still kameran under en lite längre slutartid. Dock är det ändå en tydlig bild med tanke på att jag har använt mig av blixt (kamerans inbyggda blixt i detta fall), och den har då "låst" en bild.

Så ett tips om du har tråkigt är att testa att leka lite med blixt och lång slutar tid tillsammans, det kan bli riktigt kul och fint! :)

Canon 50 D + Sigma 70 / f. 2.8

Down with the sickness

Kände mig hängig igår på dagen, det hel slutade med att en magsjuka bröt ut, inte kul alls.
Jag har legat på soffan sedan igår kväll, börjar bli riktigt rastlös, dock börjar jag även bli piggare,
vilket är väldigt skönt!

Nu är jag ju tillräckligt pigg för att sitta lite vid datorn, därför tänkte jag bjuda en till bild från
i onsdags då jag och lillasystern gick ut och fotograferade väldigt impulsivt. Minsta sis' följde
också med ut och var fotoassistent. Jag tycker bilderna blev väldigt bra, vad tycker ni?

Canon 50 D + Canon 50 / f. 1.8

Watercolor

När jag har tråkigt älskar jag att sitta och leka i Photoshop. Ikväll blev det leka med penslar och färg, fick fram ett resultat som liknar ett svartpapper målat med massa olika färger i vattenfärg. Detta fick bli min nya bakgrund på datorn, tycker den blev mysig :)

Forum Romanum

Helt otroligt att detta är de som är kvar av vad romarna gjorde för över 2000 år sedan. När vi här i Sverige bodde i igloos, byggde romarna helt otroliga byggnader, det är sjukt!
Canon 50D + Canon 17-85 / f 4.5

Flowers

Bättre att höja ISO värdet och få lite brusiga bilder, än att få längre slutartid och suddiga bilder.
Enligt mig är brus dessutom ganska charmigt!

Canon 50D + Sigma 70 / f. 2.8

A man, dah?

(Hehe, titeln är efter ett vänner avsnitt. Någon som förstår från vilket? Det är en grej Rachel säger!
Tänkte på det eftersom bilden jag tänkte visa är på Amanda)

Jag tänkte ta och visa ett porträtt jag tog för några månader sedan, det är ett av mina favoritporträtt, av alla jag någonsin tagit. Personen på bilden (min fina vän Amanda) är vacker, ljuset är vackert, den svartvita färgen är vacker.. jag tycker bilden är otroligt vacker med andra ord. Vad tycker ni?

Canon 50 D + Sigma 17-70 / f.2.8 + Studioblixtar + Vit bakgrund

RSS 2.0