< Till bloggens startsida

Inspirationslös

Trots att jag är helt inspirationslös så försöker jag uppdatera här någon gång ibland i alla fall. Det kommer förhoppningsvis bli bättre och bättre med tiden, så håll ut! :)
Bild tagen av Micke
Redigerad av mig

Self portrait

På mig själv, av mig själv.

Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag, vilket jag älskar! Jag och älskling "firade" det dock lite mer igår, då vi började med att äta på pong och sedan gå på bio  och såg The Wolfman (dock började min älskling må jätte illa, så vi gick innan filmen vad slut, dock var den timme vi sett inte så bra, så det gjorde inte så mycket).

Idag hade jag planerat att göra en riktigt god middag till hela familjen, så vi kunde mysa lite extra eftersom det är alla hjärtans dag. Jag började dagen med att baka cupcakes, det blev chokladcupcakes med vitchoklad, mjölkchoklad och minimarshmallows i och uppe på var det en chokladsmörkräm. Till middag gjorde jag lövbiffsrullader med ost och vitlöks fyllning, till det gjorde jag ungspotatis och rödvinssås. Riktigt gott!

Bilder på mina cupcakes:
Chokladcupcake med vitchoklad, mjölkchoklad och minimarshmallows i, uppe på är det en choklad smörkräm och sedan ett rött glasyr hjärta.Chokladcupcake med vitchoklad, mjölkchoklad och minimarshmallows i, uppe på är det en choklad smörkräm och sedan ett rött glasyr hjärta.

Flowers

Jag köpte en bukett blommor idag för att ha ett fint fotomotiv,
jag blev halv nöjd med resultatet. Dessa bilder var de bästa:
Canon 50 D + Sigma 70 / f2.8 + Ringblixt

Reflexskärm

Canon 50 D + Sigma 70 / f2.8 (+ silvrig/vit reflexskräm)
Vänster bild tagen utan reflexskärm - Höger bild tagen med reflexskärm

Jag var ute i trädgården nyss och testade skillnaden att fotografera med reflexskräm och utan, så jag kan visa upp skillnaderna med varandra. Beppe fick agera modell lite snabbt, trots att hon precis vaknat.

Som jag skrivit ovan så är den vänstra bilden tagen utan reflexskärm och den högra med. Båda bilderna är fotograferade med exakt samma inställningar och ingen utav bilderna är redigerade efter åt. Allt som skiljer bilderna åt, är alltså reflexskärmen. Ganska rejäl skillnad, eller hur?

Hayden Panettiere

Den övre bilden är orginal, den undre bilden har jag gjort om.
Fotot är ej taget utav mig, jag har lånat det från google.

När jag har tråkigt brukar det hända att jag sitter och håller på med bilder i photoshop. Delvis kan det vara vanlig redigering, det kan vara line art, lite allt möjligt. Häromdagen gjorde jag om en bild lite grann på Hayden Panettiere, det behövdes inte direkt, eftersom hon redan är väldigt vacker, men har man tråkigt så har man. Det är grundläggande redigering, mest jobbat med att göra om färgerna lite, enkelt men kul!

RSS 2.0