< Till bloggens startsida

Igår - födelsedagsbarn!

Igår fyllde jag 20 år, och jag hade en helt fantastisk födelsedag! Det började med en fantastisk dag på jobbet, många gratulationer, sång på skolgården och en underbar dag.

Jag fick underbara presenter av familjen. Senare kom stora tjocka släkten. De kom med fina presenter och otroligt trevligt sällskap! Det blev en toppen kväll, kunde inte bett om något bättre.

På bilden ser ni lilla mig. För 8 år sedan. Skojigt!

Tantrum to Blind

Vill tipsa om ett riktigt bra band! Detta säger jag inte bara för att jag känner Danne (basisten), hade jag upptäckt dem på egen hand hade jag fastnat för dem ändå!

De är dessutom på väg att lyckas nu. Om ett tag släpper de sitt debutalbum och just nu är de i vietnam och spelar som huvudakt på en festival. Så lyssna på dem!


Lista

Hade ingen direkt inspiration till något bra inlägg, men har fått lite nya läsare på senaste, så tänkte att jag kan göra en sån här lista, så ni får reda på lite mer om mig och min fotograferande.KAMERA

Vad har du för kamera? Canon 5d mark II

Systemkamera eller kompaktkamera? Systemkamera, men har en kompaktkamera också

Hur många exponeringar har du tagit? 2000-3000, köpte kameran för knappt 2 månader.

Hur många GB minne har du? Har tre minneskort: 16, 4 och 2

Fotar du med RAW eller JPEG? Raw och JPEG

Vad är roligast att fotografera? Porträtt och makro

Vilket är ditt bästa objektiv? Just nu är det mitt Canon EF 17-40/4.0 L USM

Hur många objektiv har du? 4

Har du tappat bort något objektivlock? Ja, bl.a. tappat ett i sjön.

Vad blir ditt nästa inköp? Batterigrepp och ett till batteri

Vidvinkel eller zoom objektiv? Vidvinkel

 

 

BILDBEHANDLING

Vad har du för photoshop? CS5

Hur redigerar du en bild? Bara det som är nödvändigt, om det inte är tänkt något annat

Vilket format sparar du i? RAW bilder i RAW och JPEG, annars JPEG

Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder? B.la. leker med lineart och målar med wacoom

 

 

ÖVRIGT

Vad var det senaste du fotograferade? Fotograferad seriöst, min lillasyster och pojkvännen under kursen med Emelie

Vad vill du bli när du blir stor? 50% fotograf och 50% fritidspedagog/specialärare

Har du varit på något fotouppdrag? Ja. Möhippa, konsertbilder, porträtt.

Har du sålt bilder? Japp, 22 stycken tavlor (:

Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Kanske familjebilder

Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Under utställningarna jag har haft, har de gjort det.

Tycker du att du är en bra fotograf? Jag tycker att jag är duktig, men jag vet att kan (och vill) utvecklas mycket mer.


Trötter

Idag är jag otroligt trött. Sov inte så jättebra i natt, vilket jag skulle behövt, eftersom jag jobbade 12,5 timmar igår. Öppnade på fritids, så jag började vid 6:30. Vid 16 stängde vi fritids och hade kvällskonferens i 3 timmar. Så jag tycker det är förståligt att jag är trött.

Är på jobbet nu, om ett tag åker jag till Bromma och ska kika på en lägenhet. Sen ska jag hem och fixa för imorgon. Då blir det 20års fest för mig! :)

Bepps

Canon 5d mark II + Canon 50 /  f. 1.4

"Lokal kändis"

I helgen kom senaste numret av kommunens tidning ut, och där är det en artikel om lilla mig!
Jag bor ju i en ganska liten kommun, där alla vet vilka alla är. Så på jobbet denna vecka har jag fått höra flera gånger, av kollegor och föräldrar till barn, "jag såg dig i tidningen, du är ju lokalkändis nu!"

Skulle aboslut inte kalla mig själv för det, men det känns kul att ha blivit uppmärksammad i tidningen.
Det var för ca. 2 månader sedan som de kontaktade mig och sa att jag verkade vara en "intressant, driver och inspirerande tjej, som det vore roligt att skriva om!", och det känns verkligen jättekul!

Så spana in artikeln här om ni vill, finns på sida 22.

Världens finaste pojkvän!


Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4

Charmtrollet

Igår var jag och familjen hos morfar. Åt påskmat, hade den årliga äggpickar-tävlningen, fick påskägg, hade det trevligt, osv. Självklart var kusinerna där, därbland det lilla charmtrollet.

Att fotografera barn är verkligen en utmaning, och jag är inte riktigt nöjd med mitt resultat nedan. Även om jag tycker bilderna på henne är otroligt söta, så anser jag att jag kunde/borde ha gjort ett bättre jobb!
Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4

:(

Min älskade kamera är på lagning! Det känns inte alls kul!
Igår när jag höll på med den så dök plötsligt ett streck upp över skärmen och det var inte skärmen det var fel på, utan strecket syns även på bilderna sedan (som en tunn svart linje), alltså måste det vara något med censorn.
Tur är väl ändå att detta hände efter fotokursen, så inte allt där blev förstört!

Här är i alla fall en till bild från igår:
Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4

En kycklingfilé och Beppe

När vi fotograferade idag så tog jag en bild på Beppe (bilden nedanför), då hon satt med hand på ett konstigt sätt. Först tyckte jag bara det såg konstigt ut, att det såg ut som att handen bara låg bredvid. Sedan påpekade Emelie att handen ser ut precis som en kycklingfilé, och det gör den verkligen! Vad vi skrattade åt det!

Fotokurs

Har haft en fantastisk dag! Har planerat i ca ett år att gå en porträttkurs hos Emelie och äntligen fick vi till det, och det är jag otroligt glad över!

Det var en jättebra kurs och det kändes så bra efteråt (och under tiden). Teorin blandades med "vanligt" prat, vilket var väldigt trevligt. Hon förklarade allt väldigt bra, och många saker jag trodde jag kunde bra, kan jag bättre nu! Hon bjuder på sig själv och sin personlighet på ett sånt härligt sätt, så det känns inte alls som att man sitter och präntar in information.

Att fotografera sedan var så kul! Hon visade och berättade otroligt bra, gav feedback på ett bra sätt och uppmuntrade så allt blev så mycket roligare. Det gav mycket! Kunskap, inspiration och fotoglädje. Så nu vill jag fota, fota och fota.

Det var en fantastiskt dag helt enkelt, även om jag lärde mig mycket, så kändes det knappt som en kurs. Det var som att umgås med en vän, eftersom Emelie var så öppen, trevlig och härlig.

Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4

Canon Powershot s95

Tidigare i veckan köpte jag en ny kamera, en kompaktkamera. Saknade det när jag och Eric var i London i somras, och nu när det börjar dra ihop sig för att vi ska till New York, kände jag att jag ville ha en bra kompaktkamera att ta med.

Det blev en Canon Powershot s95, och jag är så otroligt nöjd! Det är "en fickkamera för den seriösa fotografen" (enligt Siba) och jag håller nog med. Man har många möjligheter till att ta kontrollen själv och inte bara fota på auto, och det finns massor med olika funktioner som är roliga att hålla på med.

Fotade en blomma lite snabbt idag, ute i rabatten. Bara för att visa upp en bild :)
Canon Powershot s95

Snart 20

Om några dagar fyller jag 20 år. Det känns väl bra, egentligen inget speciellt. Oftast så tänker jag inte på att det är någon direkt ålderskillnad mellan mig och mina kollegor, men när vi idag firade en kollega som fyller 65 år imorgon så påmindes jag om att jag är yngst.

Så ja, om 10 dagar fyller jag 20 år. Härligt.
När jag fyllde 17 fick jag en parlino-tomte och en korvbil, jag hoppas jag får något minst lika bra nu!

Lillasyster II

Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

Lillasyster

Fotograferade brallan häromdagen, bara snabbt och spontant mot väggen i vardagsrummet. Hon blev så fin! Och hennes vackra hår! Hon har aldrig utsläppt, hon har alltid flätor. Så det är ett under att jag fick fotografera henne i utsläppt hår!

Klicka på bilden för att se den större.
Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

Använd er fantasi!

Använd er fantasti när det kommer till rekvisita till bilderna! T.ex.:
på alla de här tre bilderna nedanför (klicka på dom för att se dom större), så har vi använt samma HALSDUK till turban, slöja och klänning! Tycker verkligen att den klär som klänning, både jag och Beppe tycker det blev riktigt snyggt och skulle kunna tänka oss att använda den så!

Så tänk efter vad ni har där hemma när ni ska fotografera, man behöver inte alltid så avancerade och dyra grejer :)

Sennira

Tre bilder till från igår, tips är att klicka på bilderna så ni får se de större!
Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

Första bilden från igår

Precis som rubriken lyder, så kommer här första bilden från mitt och Bepps fotograferande igår. Är ganska nöjd med resultatet från fotograferingen, vilket är riktigt roligt med tanke på att min inspiration sedan länge varit bortblåst tyvärr.
Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

Helger<3

Har haft en härlig helg. Fredagen spenderades först åt jobb och sedan en tur till stora staden, där jag träffade de finaste vännerna för en härligt lång och trevlig fika. Lördagen spenderades först av lite äventyr med mamma och lalla, och sedan åt 25års firande för Greta med god mat och trevligt sällskap.

Idag började jag med att baka scones till hela familjen, så vi hade storfrukost vid matbordet för en gångs skull. Sedan åkte jag, Beppe och Eric iväg på lite fotoäventyr. Beppe var motivet och jag hade eric vid min sida till hjälp och inspiration. Det blev några bra bilder, som jag visar upp så fort de är helt klara.

Nu snart är det dags för den sköna sängen, för att få en ordentlig nattssömn för att orka med veckans alla äventyr.
Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

Ändra dina tankar, ändra din värld

Min fjärde utställning är uppe just nu, och har varit det i två och en halv vecka. Jag var lite små osäker på hur den skulle bli, men jag är väldigt nöjd med hur resultat blev. De som var på vernissagen verkade också tycka att det var en  bra utställning, och jag har fått 5 tavlor sålda!
Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

RSS 2.0