< Till bloggens startsida

Lägenhet

Allt jag kan tänka på numera är lägenheten som snart är min på riktigt! Igår var jag och fixade klart allt med lånen, jag fick precis godkännande av föreningen att jag får bygga om och på måndag är mötet då jag får nycklarna och lägenheten blir MIN!

På måndag sätter vi igång med renoveringen direkt, förhoppningsvis är vi klara på 2 veckor, då kommer leveransen med möblerna :)

Fy vad jag längtar, låt tiden gå lite fortare för ett tag?


Bröllop igen :)

Canon 5d mark II + Canon 50 f./ 1.4

Bröllop 13/8 2011


Canon 5d mark II + Canon 50 f/ 1.4 eller Canon 17-40 f/ 4.0

Mitt första bröllop

Fotograferade mitt första (riktiga) bröllop igår, det var riktigt kul. Det var ett par som skulle gifta sig i Grödinge kyrka, en bit utanför Stockholm. Jag hade aldrig träffat paret förut, och vi hade hörts av bara 2 veckor innan. Var lite små nervös innan eftersom jag inte hade någon aning om vad för personer de skulle vara, vad de var för miljö runtom kyrkan, hur kyrkan var och vad de var för ljusförhållanden.

Allt slutade dock ganska bra. Jag är ganska nöjd med min prestation och de var ett helt otroligt vackert bröllop och de var jättevackra båda två! (Bilder kommer senare när de är klara, så länge blir de än bild på två av deras fina barn).

Canon 5d mark II + Canon 50 f./ 1.4

Finn ett fel

En bild jag tog när vi var ute och seglade i somras, ser ni vad som är fel med bilden? ^^
Canon 5d mark II + Canon 17-40 / f. 4.0

New York - dag 3

Vaknade tidigt även denna dag, även om vi lyckades sova till kanske kl. 8. Jag började dagen med att gå ner till Starbucks och köpa frukost medans babe duschade.

I Sverige får man vara glad om man får en hel skinkbit på mackan. I USA däremot är det inget större problem!

Efter att vi käkat frukost bestämde vi oss för att idag besöka lite olika affärer. Jag tyckte det var fin skylt till tunnelbanan. Vi promenerade bort till Macy's och började där, kändes som något man behövde besöka.

Efter Macy's blev det ett besök på Victoria secret, ett betydligt större än det vi besökte dagen innan. Efter det gick vi vidare till Game stop, där babe kände sig som hemma. Efter lite shopping åt vi lunch på KFC.

Vi åt "Popcorn Chicken", något vi testat i London och älskade. Vi delade på en sådan liten burk och en pommes frites. Medan amerikanerna bredvid oss åt en varsin HINK. Sjukt! Efter lunch satte vi oss och njöt en stund i solen innan vi fortsatte.

Vi promenade sedan vidare till BH photo, en fotoaffär som jag sätt framemot sedan ett bra tag! När jag såg utsidan blev jag dock väldigt besviken, eftersom jag hade hört att den skulle vara jättestor.

Men skenet bedrar, och den var verkligen gigantisk! Det som man ser på bilden här (som man inte riktigt ser slutet på) är EN DEL av fotoavdelningen! Sedan var det lite mer på detta plan och dessutom 1½ våning till! Det var helt sjukt, himmelriket!

Efter ganska mycket shopping på fotoaffären tog vi en taxi tillbaka till hotellet. Vi åkte ganska mycket taxi hela tiden, det var väldigt smidigt och även ganska billigt! Det blev alltid kring 10 dollar, alltså 65 kr, inkl dricks.

Jag älskade hur mycket man såg av New York när man åkte taxi istället för tunnelbana. Jag tycker alltid att sådana här trappor/dörrar är så fina när de är med i amerikanska filmer, så jag var tvungen att fota genom fönstret :)

När vi kom tillbaka hotellet fotade vi våningarna genom "stängslet". Varje gul rad, eller hur man ska säga, är en våning. Efter lite vila för våra stackars fötter begav vi oss iväg för att leta upp Mood. Det var lättare sagt en gjort, och tog därför en fika innan vi fortsatte att leta.

Efter mycket om och men hittade vi Mood. Det var riktigt stort! 3 våningar med stora våningplan med tyg och tillbehör överallt! Var där för att köpa med något fint till min kära mamma, som älskar tvporgrammet Projekt Runway (då handlar de alltid på Mood).

Efter Mood började vi röra oss tillbaka mot våra egna områden. Vi tog självklart en fika på vägen (äta, fika och sitta är nog det vi gjorde mest på hela resan!). Sedan väl tillbaka vid Times sq, satt vi och njöt en stund av allt och gick sedan lite i affärer.

På kvällen åt vi på Subway, underbart gott! Fotade min macka bara för att visa hur mycket kött man får på sina mackor där. Sedan vandrade vi runt lite planlöst i området och kollade i lite mataffärer och annat skoj.

New York är väldigt vackert och man känner sig hemma där väldigt snabbt, tack vare att det är enkelt att hitta överallt.

Ridande poliser såg man ganska ofta, här är en på Times Sq. Och precis bakom hästan, där de är röda bokstäver. Är vårat hotell! :)

På kvällen när vi var på hotellrummet så skrev jag lite resedagbok, vilket jag försökte göra varje kväll :)


Svenssons i Lammhult

Om 23 dagarn är allt klart, och jag är ägare till min första lägenhet. Det känns så himla skönt, kul, spännande, läskigt, underbart, roligt, härligt och fantastiskt!

Idag var jag och mamma iväg på äventyr. Bl.a. var vi på affären "Svenssons i Lamhullt". Beställde matbordstolar och en hallmöbel. Jag har haft ett par stolar i tanke därifrån, som är riktigt häftiga, dock kändes de inte som de rätta nu och jag hittade istället ett par andra riktigt coola! De är fina och riktigt sköna, och de är gjorda av återvunna Coca Cola flaskor!
Bild lånad Svenssons i Lammhult hemsida

Små kusiner<3

För några dagar sedan var min kära morbror och hans familj här och lekte med oss. Vi hade hade en heldag med lek, fiske, mys och annat trevligt! Mina två kusiner (från den familjen), Anton 4 år och Alva 2 år, är så otroligt gulliga och fina. Och jag tycker om dom så otroligt mycket, min morbror och hans fru också!
Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4
Alva, som här är utklädd till en riddare/prinsessa. Så gick hon hela vägen ner till bryggan när vi skulle fiska! Dessutom i Beppes skor (strl. 40). Så underbar!


Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4
Anton, ett litet busfrö och knaskille som man sällan fångar på bild utan en grimas. Här däremot är ett riktigt anton finurligt leende :) Även han, så underbar!

New York - dag 2

Torsdag 2/6 - dag 2 i New York. Läs om dag 1.
Med tanke på att vi gick och la oss redan kl. 21 på kvällen dagen innan, så vaknade vi redan kl. 7 och kunde inte somna om (då är kl. alltså 13 svensk tid), därför bestämde vi oss för att gå ut på Time Sq direkt för att se oss omkring efter något bra ställe att käka frukost på. Det slutade med att vi köpte med oss upp till hotellet från Starbucks (det ENA Starbucks på hotellet, de fanns TVÅ!).

Vi var klara så tidigt med frukost och allt och bestämde oss för att promenera bort till affären Eric väntat på, Nintendo Store! Vi irrade runt en stund kring Rockefeller center, där affären låg, tills vi hittade rätt. Tyvärr var det en besvikelse, eftersom det mest fanns spel och så, och vi hade hoppats på lite mer souvenirer och sådant kring spelen.

Efter Nintendo store blev det en förmiddagsfika på Pret, ett café vi älskade när vi var i London. Blev lite fika och lite flams och trams. Sedan promenerade vi bort till en av affärerna jag sett framemot, HBO shop. Där köpte jag en flaska True Blood (har dock inte smakat den än, vet inte om jag ska eller om jag ska spara den)! :D Sedan gick vi förbi Bryant park som jag fotograferade åt min Mamma.

När vi var klara på HBO, började vi promenera tillbaka mot hotellet.
Man förstår inte riktigt hur höga husen faktiskt är förrän man ser det! Vi hade blivit varnade att titta upp för mycket, eftersom man lättare då råkar ut för ficktjuvar. Så vi brukade turas om att titta upp på husen, haha!

När vi kom till Times Sq. igen gick vi in på Toys R' Us, vilket var fantastiskt! Fanns hur mycket skoj som helst där inne, som ni ser på bilden, fanns det ett stort Barbie hus.

En avdelning som hette Candyland som bara var fullt med olika godis.

En avdelnnig för Willy Wonka godis. Tyvärr var det lite tråkigt, för man kände inte igen något utav godisarna, varken från filmen eller böckerna.

Fanns ett stort parierhjul också, mitt i butiken, som man fick åka om man ville. Och i taket flög Superman och höll upp en bil.

Fanns även, sist men inte minst, en T-rex som stod och vred på huvudet och "röt".
När vi sedan var klara i affären, rörde vi oss sakta med säkert tillbaka till hotellet för att lämna av grejer.

Efter lite lugn på hotellet tog vi en taxi ner till mer södra delar av Manhattan, för att göra de som vi båda sett framemot nästan lika mycket som själva resan, flyga helikopter över New York!

Det var helt fantastiskt att se hela New York från luften, det var riktigt häftigt och dessutom väldigt roligt att få flyga helikopter!

Turen tog ca. 15-20 minuter och det var precis lagom (jag var rädd att det skulle vara alldeles för kort tid), och jag kan verkligen rekomendera det!

Efter helikopter turen promenderade vi längst vattnet en bit, och hittade ett köpcentrum som låg på en pir. Eric köpte lite spel på game stop och jag drömde mig bort bland Victoria Secrets fantastiska sortiment.

Vi käkade även lite sen lunch, det blev subway. Mina kusiner hade sagt åt oss att vi var tvugna att prova det, eftersom det är mycket bättre än i Sverige, och det var det verkligen! Det var underbart! Efter lunchen började vi vår promenad för att ta oss till Centery 21.

Vi tog en paus på en gullig liten bänk, vid en fin fontän. Vi njöt över att vara i New York och passade på att fjanta lite grann.

Vi fortsatte sedan vår tur mot Centery 21. Vi började på sko avdelningen där, den var stor och hade väldigt stort sortiment! Jag köpte ett par ruskigt fina converse och Eric köpte ett par snygga reebook skor. Efter sko-shoppningen blev det en fika på Pret innan vi tog oss an klädavdelningen.

Klädavdelningen på Centery 21 var helt sjuk! På bilden är bara EN DEL av ENA våningsplanet. Jag tyckte det var lite väl rörigt och jobbigt, och tyckte inte att det var något klädsortiment som jag fastnade för. Underklädsavdelningen var dock riktigt bra och där fyndade jag riktigt ordentligt!

Efter centery 21 promenerade vi vidare en bit och hittade ett Burger King. Vi köpte mat och satte oss ute i en liten "park". Eric åt en stor hamburgare och drack en STOR cola!

Jag köpte jättegod mat! Det var friterade kycklingbitar (och då var det kyckling i, inte något mosat tjafs som i Nuggets). Riktigt gott!

Efter Burger King tog vi en taxi tillbaka till hotellet och lämnade av oss lite grejer för att sedan promenera runt lite på Times Sq. Vilket absolut var vår favoritplats, tur att vi bodde precis där också!

Lallisen

När vi var ute och seglade tidigare i somras passade jag och Lalla bralla på att fotografera henne lite grann. Hittade en gullig liten trappa vid ett fint litet hus, vilket resulterade i dessa bilder! :)

Canon 5d mark II + Canon 50 / f. 1.4

RSS 2.0