< Till bloggens startsida

Zebra

Fyra bilder till från min och Bepps spontanfotografering i eftermiddags.
Canon 50 D + 28-75 / f. 2.8

The prisoner

Canon 50 D + Tamron 28-75 / f. 2.8

Nu smäller det

Strax sätter sig jag och familjen (självklart inkl. min älskade pojkvän) i bilen, då bär det av till Göteborg.
Jag har väntat på den här dagen i 10 månader, det känns så konstigt att den är här nu. Wish me luck!
En bild på mig och min fina mamma
Bilden tagen av min kära lillasyster Lalla

<3

Två av de första bilderna någonsin som jag tog med mina studioblixtar, bilderna är lite över ett år gamla och de är på världens finaste. Min underbara pojkvän<3

Three more

Canon 50D + Sigma 70 / f. 1/8

London - augusti 2010

I augusti 2010 så var jag och min älskling i London. Vi bodde på ett fantastiskt hotell, jättebra läge, väldigt fint och inte alldeles för dyrt. Redan efter en halv dag i där, blev vi helt förälskad i staden och vi tänker förmodligen åka tillbaka dit redan i år.

Här kommer lite bilder, då jag insåg att jag inte lagt upp något därifrån.
Alla bilderna tagna med Canon 50 D, med antingen Tamron 28-75 / f. 2.8 eller Canon 70-200 / f. 4.0

Läsare

Känns så himla kul att se att det faktiskt är folk som läser min lilla blogg. Under allt mitt bloggande så har jag väl haft runt omkring 5 st läsare som kikar in lite då och då, men nu har jag ca. 20 st om dagen. Vet att det kanske inte är så mycket, men det är fantastiskt för mig!

Så jag vill tacka er, för det är otroligt mycket roligare att lägga upp lite inlägg, när man vet att det är någon som läser.

Kom gärna med förslag på vad ni vill läsa/se. (Eller kommentera gärna vem det är som läser, det vore kul att veta!)
En bild på en glad Teten, en några månader gammal bild dock, men jag ler likadant nu som då.

No time

Listan jag skrivit "tog slut" i söndags, hoppas ni tycker den var varit kul att läsa, för jag tycker det var kul att skriva! Jag funderar på att fixa i ordning ännu en lista, med lite nya rubriker, får se hur det blir med den saken!

Just nu håller jag på att komma in lite mer på jobbet. Jag har fått från lite mer än halvtid, till heltid. Eftermiddagarna kommer fram över spenderas på en ny avdelning för min del, tillsammans med en helt ny kollega (han började i måndags), så det är mycket att ta tag i.
Känns riktigt kul och spännande faktiskt. Ska bli spännande att jobba med nya barn, komma till en avdelning där jag kommer ta mer ansvar än hur det sett ut under tidigare termin, och ja.. det ska bli super kul!
Canon 50 D + Sigma 17-70 / f. 2.8
En liten bild, bara för att sätta lite färg på inlägget

Det här har jag lyckats med inom foto

Jaha gott folk, detta blir sista inlägget på min lilla lista, och det handlar om vad jag lyckats med inom foto. Jag kan säga på en gång att allt det jag väl har lyckats med, är ingenting som bara har serverats på fat till mig, även om det ibland handlar om kontakter, betyder det inte att jag jobbar för det jag vill.


UTSTÄLLNINGAR
Jag har haft 3 st fotoutställningar. För alla 3 utställningarna har jag sökt stipendium från Snabb Slant inom Ekerö kommun (det är en super bra grej, kolla upp det!) och fått det beviljat.

Den första utställningen jag hade hette "Kontraster" och den hade jag vernissage för 17 januari 2009. Bilderna var inte inom något speciellt tema, förutom att de passade in i namnet kontraster. Det var en fantastisk utställning, som jag hade i foajen till Ekerö bibliotek.

Den 5 december 2009 hade jag min andra fotoutställning, den hette "Katapult - En festival i bilder". Den här utställningen blev jag förfrågad om jag kunde ha, eftersom jag sommaren 2009 hade fotograferat under festivalen Katapult (med bl.a. Johnossi och Promoe). Det var endast bilder från Katapult, även denna utställning var i foajen till Ekerö biblioteket.

Min tredje utställning hängdes upp den 12 november 2010. Den här utställningen fixade jag i ordning på knappt 2 veckor, eftersom jag blev tillfrågad att ställa ut bilder när Fabriken skulle ha invigning. Den här utställningen döpte jag inte till något speciellt, men jag valde att ha endast bilder som jag tagit på Ekerö, eftersom jag tyckte det passade bra.

Den 20 mars 2011 kommer jag ha min fjärde utställning, "Ändra dina tankar, ändra din värld". Den kommer att vara i Stenhamra bibliotek, och självklart är alla som vill välkomna!

På bilden ovan är det jag och 3 av bilderna från min första utställning


JOBB
Inom jobb kategorin har jag gjort lite allt möjligt. Det mesta inom detta har jag fått genom kontakter.

Jag har fotograferat ett antal gånger för SKÅ IK (idrottsklubben här där jag bor). Jag har bl.a. fotograferat för deras jubileumstidning, fotograferat de som jobbar på kansliet och lite annat.

Jag även under det senaste månaderna haft en fotogrupp. Jag har då varit ledare för en grupp med (5 st) tjejer. Jag lärde ut lite av vad jag kunde, men var mest där för att få ihop en grupp och få deras intresse att växa och utvecklas med hjälp av varandra.
Detta var det roligaste jag gjort jobbmässigt inom foto, delvis var det för att jag fick dela med mig av mina kunskaper och delvis för att jag hade en sådan fantastisk grupp.

En bild jag fotograferat för SKÅ IK, det roliga men svåra att fotografera för dom är att jag ofta får fotografera sport, vilket måste var den kategori inom foto som jag har allra svårast för.


ÖVRIGT
Under två utav mina fotoutställningar så har jag även sålt fotografier.

Under första utställningen sålde jag totalt 15 st bilder. Jag fick trycka upp 4 st extra kopior av 2 st av bilderna, eftersom det var så pass många som ville köpa. Detta var helt otroligt, speciellt med tanke på att jag absolut inte förväntat mig att frågan om de var till salu ens skulle dyka upp.

Under min andra utställning så sålde jag 5 tavlor, här hade jag inte alls förväntat mig att sälja, då jag tänkte att det kanske inte var "rätt" sort av tavlor .

Olika favoriter när jag fotograferar (t.ex. plats, sällskap, motiv)

PLATS
Inomhus eller utomhus är väl den stora frågan när det kommer till plats, och här skulle jag nog säga att jag föredrar att fotografera utomhus. Jag gillar att fotografera utomhus, det finns sådana variationer, man kan utnyttja "riktigt" ljus och mycket mer. Dock måste jag erkänna att jag tycker att bilder tagna inomhus med rekvisita och grejer kan vara så otroligt vackra och fina. Så jag önskar jag hade bättre möjlighet till att fotografera inomhus.

MOTIV
Jag anser mig vara ganska bred inom foto, och fotograferar gärna det mesta. För tillfället skulle jag nog ändå säga att mitt favoritmotiv är personer. Det kan vara vardagsbilder på nära och kära, porträtt eller lite mer "mode"foton.
Personer kan tillföra så mycket till fotografier, det kan vara lättare att framhäva bl.a. budskap och känslor.

OBJEKTIV
Egentligen beror detta på många olika punkter: vad man ska fota, vad det är för ljusförhållanden, vad man vill få ut av bilden och mycket annat. Men om jag blev tvungen att välja ett favorit utan tanke på detta skulle jag nog välja mitt canon 70-200 / f. 4.5. Det väljer jag just för att det är ett så fantastiskt objektiv, och jag använder det därför väldigt mycket.

SPONTAN ELLER PLANERAD FOTOGRAFERING
Här väljer jag spontan fotografering, det känns som att de flesta spontana fotograferingar ger mig mer än när jag planerar fotograferingar. Delvis tror jag att det är för att när man gör en spontan fotografering så hinner man inte bygga upp för höga förväntningar och bilder av hur resultatet kommer bli, och därför blir man inte besviken för man inte når upp till det man ville, utan blir istället nöjd för något man precis kom på.

LJUS - NATURLIGT ELLER KONSTGJORT
För tillfället måste jag erkänna att jag det nog är konstgjort ljus som är en favorit, men det är för att det fortfarande är ganska nytt och spännande. Dock så är naturligt ljus betydligt mycket bättre i vissa lägen, men konstgjort är det jag är fast för just nu.

SÄLLSKAP
Favoritsällskap när jag fotograferar är nog min kära vän Elin. Vi hjälps åt så att vi inte fastnar i en idé och ser ofta olika saker på olika sätt, vilket gör att vi får fram något bättre än vi tänkt först eftersom vi kan bolla idéer mellan varandra och hjälpas åt.

RSS 2.0