< Till bloggens startsida

Tips - Spara för web

Något som är viktigt att tänka på om man ska lägga ut bilder på en blogg är att spara bilderna för web. När jag gör det så gör jag de via photoshop (vet inte om de går på något annat sätt), med tanke på att de är där jag redigerar mina bilder. 

Man gör de via "File" och väljer sedan "Save for web", tror att de på svenska står "Arkiv" och "Spara för web". Skillnaden blir stor!

Sparat vanligt

 
 
Sparat för web
 
Min vackra modell på bilden är fina Sixten, mina vänners fina son. Kolla in deras blogg lyckobebis ! :)

Lalla

Jag klippte håret och la i lite ny färg på Lalla häromdagen, då förra färgen inte fäste så bra. Det blev assnyggt denna gång med, dock mer rosa än lila. Så vi kände att vi behövde en till fotografering.
 
Canon 5d mark II + Canon 50 mm / f. 1.4
 
Modell: Lalla
Make up: Rebecka Bennetter

Lalla - Nypiercad lilahåring

I torsdags var jag, min mamma och min lillasyster Lalla inne i stan, dels för att shoppa lite men även för att Lalla skulle pierca sig. Kvällen innan sov hon hos mig och vi blonderade hela hennes långa, tjocka hår (vilket var ett evighetsjobb..). Efter att hon piercat sig, vilket hon passade henne perfekt och hon blev jättefin, åkte vi hem till mig och färgade hela hennes hår lila.

Efter en sådan make over kände vi att de behövds lite nya porträtt på henne. Vilket vi tog i fredag.s Här kommer en bild, i två olika varianter, färg och svartvitt.
Canon 5d mark II + Canon 50mm / f. 1.4
 
Modell: Lalla

RSS 2.0